imagesStrand Oostkapelle (Kopie)oostkher2 (Kopie)

 

 

 

 

 

 

Oostkapelle is een oud Zeeuws dorp op het schiereiland Walcheren met een robuuste kerk als kern van een rustig centrum. De gezellige terrassen nodigen uit om even lekker te ontspannen en wat te eten of te drinken in een gemoedelijke sfeer. De kans is groot dat u nog iemand ziet in traditionele klederdracht.

Het dorp ligt 1.5 km vanaf de Noordzee en wordt door twee natuurgebieden ingesloten. Aan de westzijde is dat het bos “de Manteling” met prachtige fiets- en wandelpaden en aan de oostzijde is dat “Oranjezon”, een beschermd natuurgebied waar alleen gewandeld kan worden. Oostkapelle is niet aangetast door het massatoerisme. Het heeft een breed zandstrand zodat het er nooit druk lijkt. Er zijn goede duinovergangen, nette strandpaviljoens, lange loopplanken, strandcabines, speeltuinen en voldoende afvalbakken.

Een strand om met genoegen te vertoeven en… het strand is door de stichting NederlandSchoon in 2004 en 2005 uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland!

Oostkapelle heeft twee maneges, dus is er volop gelegenheid paard te rijden langs het strand, door de duinen en in het bos.